REFERENDUM: Chatári v obciach pri Domaši ho zatiaľ výrazne nepodporili

18.09.2010 Celý región

Nová Kelča/Holčíkovce 18. septembra (TASR) - Hlasovacie miestnosti v Holčíkovciach a Novej Kelči (okres Vranov nad Topľou), situované v blízkosti vodnej nádrže Domaša, zatiaľ navštevujú chatári minimálne.
Počas júnových parlamentných volieb odovzdali svoj hlas v oboch obciach prostredníctvom voličských preukazov desiatky ľudí.
\"Neďaleko našej obce sa nachádza množstvo chát, stalo sa napríklad, že počas parlamentných volieb sme tu mali asi 50 voličov prostredníctvom voličských preukazov, chatári však dnes zatiaľ hlasovať neprišli, \" uviedol pre TASR podpredseda okrskovej komisie pre referendum v Holčíkovciach Ján Andrejčák. Dodal, že od rána sa plebiscitu zúčastnila asi desatina oprávnených občanov tvorená prevažne ľuďmi v strednom veku a staršími obyvateľmi obce. Mladšie ročníky navštívia hlasovaciu miestnosť podľa jeho slov pravdepodobne až vo večerných hodinách.
Prostredníctvom hlasovacieho preukazu sa v obci Nová Kelča, kde sa nachádza niekoľko stoviek rekreačných chát, zúčastnila hlasovania zatiaľ iba jedna žena. \"Situácia je oproti parlamentným voľbám naozaj iná, vtedy prišlo voliť prostredníctvom voličského preukazu do 30 ľudí, \" konštatoval predseda okrskovej komisie Vladimír Paluš. Dnešné referendum podporila podľa jeho slov zatiaľ asi desatina oprávnených občanov, do hlasovacej miestnosti prichádza počas dňa hlavne stredná generácia ľudí.
 

Vyberte región